Kulturcafé i Hedlundakyrkan

Den 27/2 hade vi ett efterlängtat och inspirerande musikaliskt event med Lisbeth Fors Malm och Eva Lindgren. Lisbeths pianospel och Evas fylliga toner från tvärflöjten i kombination med deras sångnummer blev en minnesvärd musikalisk upplevelse.

De framförde älskad och omtyckt sångnummer från musikaler och film. Nämnas kan kända inslag från Sound of Music samt svenska filmer med låten ’Swing it magistern’ och ’Gabriellas sång’ på välljudlig tvärflöjt. Låtar med månen som tema t.ex ’Blue moon’ och ’Moon river’, följdes av Chess ledmotiv och ’Always look on the bright side’. Konserten avslutades med den kända låten ’The Prayer’.

Därefter inbjöds alla till fika och en avslutning av Mona Björklund där hon gav oss tankar om fasta och vårt ansvar för vår jord. ”Tack Gud för daggmaskens arbete i jorden och för bin och getingar som förutsätter äpplen och päron. Tack för träd som blir lungor i våra städer och som är hem för oändligt många småkryp. Tack för löven som lägger sig till rätta på marken för att åter bli jord. Gud blås på oss förändringens vindar för omställning så att hela livet och hela skapelsen kan bestå. Amen